top of page

​Tijd voor een babbel

Waar staat de naam Nooart voor en wat wil het zeggen?
Nooart staat voor Naked, hOnest en Off-the-wall. Dat betekent: naakt, eerlijk en met een hoek af.

Eerst maakte je hoofdzakelijk naakte mannen in brons (schaduwmannen red.). Je nieuwe werken zijn kleuriger, diverser en je vervaardigt ze uit keramiek, porselein of kunsthars. Houden de schaduwmannen op te bestaan?
Voor mij is het belangrijk om boetseren aantrekkelijk te houden. Om nieuwe technieken aan te leren en te combineren: paint brush, 3D print, glazuren, enz...  

De Schaduwmannen zullen nog wel even blijven bestaan maar ze zullen in de toekomst meer en meer plaatsmaken voor uniek keramisch werk en schilderijen.

De kerngedachte van de schaduwmannen is er eentje van eerlijkheid, humor en hoop. Ze maken er zich met een kwinkslag vanaf, een vrolijke toets die ons doet glimlachen. Dat idee blijft overeind in al mijn werken en disciplines.

Een vraag waar beginnende artiesten mee worstelen: Hoe kom je als kunstenaar in een galerij terecht? Als je weet dat kunstgalerijen het niet erg op prijs stellen als je jezelf aanbiedt.
Van 1992 tot 2007 schreef ik me in op tentoonstellingen en beurzen. Door mijn deelname aan Countryside in Gent is mijn kunstcarrière in een stroomversnelling gekomen. In 2007 werden mijn sculpturen 'ontdekt' door twee galerijen. Eéntje uit Brugge en één uit Gent.

Maar ik verklap je een geheim waar elke artiest wat aan heeft. Op de site van Kunstwerkt vind je tentoonstellingsruimtes, activiteiten, wedstrijden en zoveel meer.

Werk je nog met dezelfde galerijen als in je beginperiode?
Ik werkte meer dan tien jaar samen met een galerij uit Gent Down to Art en ik had werken in permanente tentoonstelling in Kunsthuis Panta Rei in Brugge. Sinds de zomer van 2018 staan mijn beelden in galerij Pjez Unik in Antwerpen.

Je zit meer dan dertig jaar in het vak. Je beelden stonden op Affordable Art Fair, en schitterden op Lineart, je exposeerde in binnen- en buitenland. Je werken zijn opgenomen in permanente tentoonstelling. Heb je nog dromen?
Ik fantaseer wel eens over exposities in New York en China (lacht) en ik werk af en toe samen met mensen uit andere disciplines. Ik boetseerde de figuren van cartoonist Nikola IOA Hendrickx en ik experimenteer met mensen uit de 3D-industrie. Ik droom ook van een nieuwe carrière als hedendaags schilder.

Boetseren, schilderen en creëren zijn deel van mijn ikigai, ze maken mij gelukkig. Uitdagingen aangaan, technieken en mogelijkheden onderzoeken en cursussen volgen, houden het boeiend.

Bedankt voor het lezen van dit interview met Christ'l,  we hopen dat je geïnspireerd bent door haar verhaal.

Blijf kunst waarderen en ondersteunen in al zijn vormen.


Tot de volgende keer.


 

bottom of page